FILM “Upoznajte odrasle Gluhe”

Film „Upoznajte odrasle Gluhe”
 
Međunarodni savez Gluhih lidera (Deaf Leadership International Alliance (DLIA) radi na filmu naziva „Upoznaj odrasle Gluhe” (Meet Deaf Adults) koji će prikazati na Konferenciji za obiteljski usmjerenu ranu intervenciju (FCEI) u Bad Ischlu 2020. godine. Film će prikazati odrasle gluhe osobe iz cijelog svijeta s idejom da se osvijesti prisutnost odraslih gluhih osoba u širokom spektru profesija. Kako bi ovaj film postigao svoju svrhu, ohrabrujemo sve odrasle gluhe osobe da DLIA-u pošalju kratki video.
 

Što je DLIA?
Međunarodni savez Gluhih lidera (Deaf Leadership International Alliance (DLIA)) je organizacija osnovana za uključivanje gluhih* perspektiva u programe rane intervencije.
 
Što je projekt film „Upoznaj odrasle Gluhe“?
DLIA izrađuje film u kojem će biti prikazane odrasle gluhe osobe iz cijelog svijeta. To je film kojim bi se osvijestila prisutnost gluhih osoba u širokom spektru profesija.
 
Zašto taj film?
Premijera videa bit će na Međunarodnoj konferenciji obiteljski usmjerene rane intervencije (FCEI) u Bad Ischlu, Austrija, u svibnju 2020. (www.fcei.at).
 
O čemu je film?
Tema FCEI konferencije je RAZLIČITOST. Cilj je osvijestiti i demonstrirati raznolikost odraslih gluhih osoba u širokom spektru profesija.
 
Što trebamo od vas?
Jedan kratki video maksimalne duljine 45 sekundi.
 
Kako ga trebate snimiti?
Snimite video sa svojim pametnim telefonom (iPhoneom, Androidom ili bilo kojim drugim pametnim telefonom).
Pripazi da se telefon ne miče te da znakuješ unutar prostora snimanja.
Gledaj u kameru i slijedi ovaj scenarij tako da bude kraći od 45 sekundi:Moje ime je (Vaše ime)
Ja sam iz (Vaša domovina)
Moj posao je (što radite)
Moj savjet za (podijelite bilo kakve savjete koje mislite da su važni za roditelje, stručnjake i/ili djecu)
Koji je rok slanja videa?
Pošaljite svoj video najkasnije do 1. prosinca 2019.
 
Način slanja videa
Pošaljite video kao prilog e-maila na: egale@hunter.cuny.edu zajedno s Vašim potpisanim dopuštenjem (pogledajte na drugu stranicu za obrazac pristanka i dopuštenja korištenja autorskih prava) DLIA-i kako bi DLIA mogla koristiti Vaš video.
U popratnom e-mailu molimo Vas da uključite cjeloviti scenarij Vašeg videa na engleskom jeziku. Svi videi će biti titlovani na engleskom jeziku bez obzira na jezik korišten u videu.
Koga kontaktirati ako imate pitanja?
Pošaljite pitanja/e na egale@hunter.cuny.edu


Pojam „gluh” ovdje se koristi kao jedinstveni izraz koji isključivo predstavlja sve pojedince s različitim stupnjem oštećenja sluha i kulturološkim iskustvima.