Ljubo Pejašinović najbolji sportaš na državnom prvenstvu u kuglanju

ljubo-_split1-620x350ODRŽANO PRVENSTVO ZA GLUHE OSOBE

10. svibnja, u Splitu, je održano državno prvenstvo u kuglanju za gluhe osobe u ekipnoj konkurenciji. Nastupili su natjecatelji iz Bjelovara, Rijeke, Zagreba, Siska, Splita i Pule. Organizatori su bili Hrvatski sportski savez gluhih i Splitski sportski savez gluhih .

Najuspješniji kuglač bio je Ljubo Pejašinović sa 566 srušenih čunjeva.On je član i dopredsjednik Udruge gluhih i nagluhih Istarske županije .

Ljubo Pejašinović, se već dugo godina bavi ovim sportom. Mnogo puta je postigao zapažene rezultate, osvojio brojne medalje, a prije desetak godina bio je proglašen i najboljim sportašem za osobe sa invaliditetom.

Najnoviji uspjeh je zlatna medalja za osvojeno prvo mjesto na državnom prvenstvu u kuglanju između prijavljenih 36 sportaša. Iako živi u Puli, bio je u ekipi “Galeb” Rijeka, te su bili najuspješniji na prvenstvu. Inače Pejašinović igra za “Elektroistru”Pula.

Ekipni poredak:

1. Rijeka 27 bodova

2. Bjelovar 24 bodova

3. Zagreb 22 bodova

4. Sisak 18 bodova

5. Pula 14 bodova

6. Split 12 bodova

Pojedinačni poredak:

1. Pejašinović 566 čunjeva

2. Spahija 546 čunjeva

3. Bratić 538 čunjeva

4. Deanović 529 čunjeva

Iz Udruge mu čestitaju na uspjehu i žele daljnje odlične rezultate na sportskom polju te puno uspjeha u radu Udruge kao aktivnom dopredsjedniku!