Obilježavanje 65.obljetnice djelovanja UGNIŽ

Dana 05.12.2013.g. svečano je proslavljena obljetnica 65.g rada i postojanja Udruge gluhih i nagluhih Istarske županije u Puli.Voditeljica programa je Lorena Benčić – tumač HZJ, a Vedrana Radić- Muhvić tumač HZJ pomagala je da svi razumiju na znakovnom jeziku.
U prigodnom programu predstavljen je gluhi slobodni umjetnik Lino Ujčić – Matessa izložbom radova pod nazivom “Istarska baština u tišini…….”.
U zabavnom dijelu programa nastupila su djeca OŠ “Monte Zaro”tj. dječji zbor te izveli dvije pjesme na znakovnom jeziku.Voditeljica zbora je profesorica glazbenoOŠ “Monte Zaro”.g odgoja Tanja Ulezić.Nastupile su i male balerinine iz “Društva naša djeca Pula” grupa “Plesaončica” pod vodstvom i koreografijom prof. Branke Sironić ravnateljice OŠ “Monte Zaro”.
Brojne goste i članove zabavljao je i mađioničar – Igor Stefano Brkarić.
Predsjednica Udruge pozdravila je goste i sve članove posebno gosp. Fabricia Radina  koji je u ime grada Pule pozdravio sve prisutne, te gospođu Sonju Grozić-Živolić pročelnicu Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije,djelatnice Centra za socijalnu skrb gospođu Mirjana Jelača, gospođu Katicu Križić predsjednicu UGNPGŽ Rijeka,gospodina Josipa Penavu predsjednika gluhih Karlovac te goste iz Karlovca.
Predstavljena je i nova web stranica udruge . Predsjednica je pripremila  prezentaciju na projektoru ukratko o povijesti, o radu i sadašnjem stanju te o najvažnijim potrebama Udruge.Na kraju su podijeljenje zahvalnice.
Zahvaljujemo se Gradu Puli kao i Istarskoj županiju na financijskoj donaciji kao pomoć pri realiziranju ove proslave na koju smo ponosni i koju smo zaista lijepo proslavili.