Edukativna platforma za učenje hrvatskog znakovnog jezika

Nauči hrvatski znakovni jezik

Gluhim osobama nedostatak sluha smanjuje mogućnost primanja informacija, a nemogućnost ravnopravnog korištenja „materinjeg“ znakovnog jezika stavlja ih u položaj diskriminirane grupacije u široj socijalnoj sredini. Upravo iz tog razloga jedan od temeljnih ciljeva i zadataka UGNIŽ-a jest edukacija ljudi o načinu pristupanja i komunikacije s osobama oštećenog sluha. Udruga niz godina provodi besplatne tečajeve znakovnog jezika za sve zainteresirane građane. Godine 2016. Udruga u suradnji s Medicinskom školom organizira tečajeve za učenike odnosno buduće medicinsko osoblje koje će se tijekom svoje karijere zasigurno susretati i s osobama oštećena sluha. Od godine 2017. Udruga provodi predavanja o pristupanju osobama oštećena sluha u osnovnim i srednjim školama diljem Istarske županije. Radom na terenu i konkretnim doticajem s djecom i njihovim učiteljima uvidjeli smo kako postoji veliki interes za nastavak ovakvih oblika edukacija (tečajevi, radionice i predavanja).
 
2018. godine krenuli smo s realizacijom inovativne neformalno edukativne platforme koja služili za jednostavno i zabavno učenje hrvatskog znakovnoga jezika  i kulture gluhih osoba. Educirali smo do sada preko 1.000 djece u osnovnim i srednjim školama i preko 500 građana i građanki Pule i okolice.

PRIJAVE

1 STUPANJ

OSNOVE HRVATSKOG ZNAKOVNOG JEZIKA, JEDNORUČNA I DVORUČNA ABECEDA, 350 OSNOVNIH ZNAKOVA ZA OSNOVNU KOMUNIKACIJU S OSOBAMA OŠTEĆENA SLUHA.
EDUAKCIJA UKLJUČUJE DIREKTNE VJEŽBE S ČLANOVIMA UDRUGE.
TRAJANJE EDUKACIJE, MINIMALNO 2 MJESECA

2 STUPANJ

NAPREDNI I ZAHTJEVNIJI STUPANJ UČENJA HRVATSKOG ZANKOVNOG JEZIKA, KORISNO ZA ONE KOJI SE SVAKODNEVNO SUSREĆU S OSOBAMA OŠTEĆENA SLUHA ILI ZA ONE KOJI ŽELE POSTATI TUMAČI/PREVODTIELJI ZNAKOVNOG JEZIKA.
TRAJANJE EDUKACIIJE MINIMALNO 2 MJESECA

posjeti nas

Anticova 5, 52100 Pula
Tel: 051 210  752

Radno vrijeme

Pon – Pet    

09:00  – 16:00 pm

Newsletter

Pratite naš program rada