Izlet u Mariju Bistricu i Krapinu

Dana 5. 10. 2013. g. povodom Međunarodnog tjedna gluhih osoba
koji se slavi zadnji tjedan u septembru organizirali smo jednodnevni izlet
u Mariju Bistricu i Krapinu za članova udruge.
Krenuli smo u 6,00 h ujutro iz Pule. Dan je bio oblačan ali to nije pokvarilo naše raspoloženje.
Cijelo vrijeme u autobusu smo pričali i zafrkavali se.
Najprije smo posjetili svetište u Mariji Bistrici, malo mjesto koje je od Krapine udaljeno 34 km. Do samog mjesta se ne može ući već smo autobus parkirali podalje i zatim se pješice uputili u obilazak. Zanimljivo je da ulaz u gradić vodi preko malog mostića. Bilo je vrijeme misnog slavlja te je bilo jako puno ljudi i turista. Zbog velikog broja posjetitelja nismo ušli u katedralu .Samo smo bacili pogled u unutrašnjost te razgledali vanjsko veliko dvorište. Uslijedilo je slikanje te nastavak vožnje.
Zatim smo otišli u Krapinu u muzej pračovjeka. Postavka novog muzeja je jako zanimljiva.Modernom tehnologijom i lutkama koje su tako realistično napravljene da izgledaju skoro kao žive, dobili smo potpuni uvid u život pračovjeka.Saznali smo kako su živjeli i kako se povijest mijenjala.
Nakon toga ručali smo u malom restoranu u Krapini te otišli posjetiti Društvo oštećena sluha Krapinsko- Zagorske županije u Krapini. Srdačno su nas dočekali uz kavu i piće , vrijeme nam je brzo proletjelo.
Oko 16.30h krenuli smo za Pulu. Cijelim putem je padala kiša ali to nam nije pokvarilo raspoloženje. I dalje smo se zafrkavali i smijali.
U Pulu smo došli u 21h navečer. Dočekao nas je jaki pljusak. Ipak svi smo zadovoljni zbog druženja i ugodnog izleta i nadamo se da će ovakvih izleta biti još puno.