OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG TJEDNA GLUHIH

U sklopu obilježavanja Međunarodnog tjedna gluhih članovi udruge su 25.09.2014. posjetili Povijesni i pomorski muzej Istre. Uz asistenciju tumača HZJ Marije i Bete Radović poslušali su i pogledali izložbu Alojz Orel-Pulski Album.
Postav se sastoji od slika crno bijele boje iz ranih godina dvadesetog stoljeća. Promatranje fotografija izazvalo je u našim članovima nostalgiju i oživjele stare uspomene.
Alojz Orel (Ljubljana, 19. lipnja 1918. – Pula, 10. lipnja 2002.) umjetnički i dokumentaristički fotograf. Višestruko nagrađivan, svoje radove izlagao je na mnogobrojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Osim po iznimnom fotografskom talentu, Alojz Orel je zapamćen kao fotograf zaljubljen u slobodu i eksperimentiranje koristeći se gotovo svim poznatim tehnikama.
Radi se o najpopularnijem i najsvestranijem fotografu Istre. Ostavština Alojza Orela sastoji se od crno-bijelih i fotografija u boji, kontakt-kopija, reprodukcija, negativa srednjeg i malog formata, fotografskih aparata, fotografskog pribora za obradu fotografije, turističkih brošura i deplijana, kataloga skupnih i samostalnih izložbi, nagrada i priznanja, stručne literature te osobnih obiteljskih fotografija, bibliografije i novinskih članaka.

27.09.2014. u večernjim satima u udruzi se okupilo preko pedesetak članova i gostiju iz Istre, i Italije. Uz roštilj – druženje je potrajalo duboko u noć.

pogledajte na fotografijama.

izl2

Pregledaj cijeli album Orgulje za sve.